Aselajeja

Aselajeja
T-72M, F-18 C/D Hornets, Hamina class Missileboat Pori

maanantai 30. lokakuuta 2023

MONITOIMIKORVETTI

Merivoimille ollaan rakentamassa neljää uutta monitoimikorvettia.


RAUMAN telakalla aloitettiin ensimmäisen Laivue 2020 -hankkeen monitoimikorvetin rakentaminen, selviää korvetteja rakentavan Rauma Marine Constructionsin (RMC) tiedotteesta.

Laivue 2020 -hanke kattaa neljän uuden Pohjanmaa-luokan monitoimikorvetin rakentamisen. Monitoimikorvetit valmistetaan hanketta varten rakennetussa, uudessa monitoimihallissa.

Maanantaina 30. lokakuuta Rauman telakalla vietettiin teräksen leikkaus -seremoniaa. Seremonialla juhlistettiin rakennusvaiheen alkamista.


RMC:n tiedotteen mukaan korvetit on suunniteltu Itämeren olosuhteisiin. Niillä pitäisi pärjätä niin syysmyrskyissä kuin jäätävissä ja jäisissä keleissä. Niille ei myöskään löydy verrokkeja muualta maailmasta.

Laivue 2020 -hankkeen korveteilla on kyky merimiinoittamiseen, pinta-alusten, sukellus­veneiden ja erilaisten ilmamaalien torjuntatehtäviin sekä merioperaatioiden johtamiseen. Lisäksi niissä on tarkoitus olla huomattava valvontakyky ilmaan, pintaan ja veden alle.

– Suunnittelussa on erityisesti kiinnitetty huomiota shokinkestävyyteen, melutasoihin ja veden pinnan yläpuolisen häiveen hallintaan, RMC:n projektijohtaja kommodori evp. Timo Ståhlhammar sanoo tiedotteessa.

Kotimaan tehtävien lisäksi uusia aluksia voidaan käyttää kriisinhallintatehtävissä ja osana Naton pysyviä laivasto-osastoja.


Rauma on jo pitkään ollut suomalaisen meripuolustusrakentamisen pääkaupunki. Vuoden 1990 jälkeen lähes kaikki Merivoimien käyttöön ottamat taistelualukset on rakennettu kaupungissa.

Pohjanmaa-luokalla korvataan merivoimien seitsemän poistuvaa alusta. Laivojen hinnaksi tulee yhteensä 1,3 miljardia euroa.

Laivue 2020 -hankkeen suora työllistämisvaikutus Suomessa on tiedotteen mukaan noin 3 600 henkilötyövuotta. Hankkeen on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmis vuoteen 2029 mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti