Aselajeja

Aselajeja
T-72M, F-18 C/D Hornets, Hamina class Missileboat Pori

torstai 10. tammikuuta 2019

BABYLON BERLIN



Viime vuonna alkoi TV-ykkösellä todella mainio saksalainen sarja. Babylon Berlin alkaa kuohuvan 20-luvun lopusta. Genre on lähinnä rikosdraamaa, mutta itse pidän tätä myös hyvänä historiallisena ajankuvana. Sarjassa sivutaan myös ensimmäistä maailmansotaa, joten laitan tämän infon sarjasta ”normi-blogini” lisäksi myös tänne.Kaksi kautta on tätä todella hienoa sarjaa tehty. Itse en malttanut kahden ensimmäisen  jakson katsottuani enää odotella seuraavaan viikkoon, vaan katsoin sarjan läpi aika nopeaan tahtiin YLE -areenasta Chromecastia hyväksi käyttäen.

Sarjan tekoon on uponnut n. 40 miljoonaa euroa. Tämä ”massi” on käytetty todella hyvin. Lavasteet, ajankuva tms. on tehty viimeisen päälle. Näyttelijät ovat myös hyviä ja roolitus on mielestäni loistava. Sarja on yksi parhaista, jos ei jopa paras, mitä olen elämäni aikana nähnyt. Nyt odotellaan sitten kolmannen kauden valmistumista!

Sarja perustuu  Volker Kutscherin romaaneihin. Seuraavaksi, kun jonossa olevalta kirjapinolta ehdin, aion lukea myös kyseisen herran aiheeseen liittyvän kirjan (tai kirjoja)! Alle kopsasin vielä Wikipediasta löytyneen "sepustuksen" sarjasta.



Babylon Berlin on saksalainen historiallinen rikosdraamasarja, joka perustuu Volker Kutscherin romaaneihin. Kansainväliseksi menestyssarjaksi noussut, vuonna 2017 alkanut Babylon Berlin on Saksan historian kallein televisiosarja. Sarjan tapahtumat alkavat vuoden 1929 Weimarin tasavallasta, ja etenevät aina natsien nousuun saakka.

Sarja alkoi lokakuussa 2017 Sky:lla ja Das Erstella Saksassa ja Itävallassa. Sky Atlantic on näyttänyt sarjaa Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Keväällä 2018 Netflix hankki oikeudet sarjaan. Suomessa sarjaa esittävät Yle TV1 ja Yle Areena marraskuusta 2018 lähtien.

Saksan lisäksi Babylon Berlin on Manner-Euroopan kallein televisiosarja sekä kallein ei-englanninkielinen televisiosarja. Sarjan budjetti oli lähes 40 miljoonaa euroa. Rahalla on tehty suuria joukkokohtauksia ja todella realistisia lavasteita, jotka esittävät lähes sadan vuoden takaista Berliiniä. Sarjan ulkokohtausten kuvaamista varten Babelsbergin studioille rakennettiin 15 000 neliömetriä katuja ja rakennusten julkisivuja.

Babylon Berlinin päähenkilöitä ovat sodassa traumatisoitunut rikoskomisario Gereon Rath (Volker Bruch) ja köyhistä oloista tuleva Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries), joka työskentelee poliisin sihteerinä ja yöllä prostituoituna.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti