Aselajeja

Aselajeja
T-72M, F-18 C/D Hornets, Hamina class Missileboat Pori

maanantai 10. huhtikuuta 2017

Сталинград (2013) - фильм

Stalingrad (2013) - elokuvaAlkuperäinen nimi: Сталинград

    Eeppinen kuvaus taistelusta, josta tuli toisen maailmansodan käännekohta.

Genret:
    Toiminta, Sota 

Valmistusvuosi:
    2013

Pituus:
    131 min

Ohjaajat:
    Fedor Bondarchuk

Käsikirjoittajat:
    Ilya Tilkin, Sergey Snezhkin

Pääosanäyttelijät:
    Aleksey Barabash, Andrey Smolyakov, Dmitriy Lysenkov, Heiner Lauterbach, Mariya Smolnikova, Philippe Reinhardt, Pyotr Fyodorov, Thomas Kretschmann, Yanina Studilina

Maat:
    Venäjä

Kielet:
    venäjä, saksa 

*******************

Tämmöinen raina tuli katsottua tässä huhtikuun alussa. DVD oli pyörinyt hyllyssä pari vuotta ennen kuin poistin sen muovista ja sulloin laitteeseen. Mitähän tästä nyt sanoisi? Ei se nyt oikeastaan huono varsinaisena elokuvana ollut kuin monessa arvostelussa sanotaan. Historiallisena sotaelokuvana se kylläkin on huono. Varsinkin älyttömät hidastukset tekevät aika naurettavan vaikutuksen. Lähitaistelukohtaukset ovat kuin jostain halpahintaisesta itämaisesta karateleffasta.
Noinkohan tanssivasti tavan mosurin pistintaistelu on tositilanteessa onnistunut. Alussa oi aika huvittavaa kun öljyräjähdyksen keskellä juoksevat neuvostosotilaat jatkavat elävinä soihtuina aina vastustajan juoksuhautaan asti. Lentokoneet ja ainakin osa panssarivaunuista oli tehty digitehosteina – kuitenkin mielestäni aika onnistuneesti.

Elokuva alkaa Japanin Tsunamin pelastustöistä vuonna 2011. Venäläisen pelastusryhmän jäsen kertoo tarinan viidestä isästään loukkuun joutuneelle japanilaistytölle. Nämä viisi isää kuuluvat juuri päähenkilöihin ja kaikki tietenkin kaatuvat elokuvan lopussa.
Elokuvaan oli ympätty jonkin verran ihmissuhdekuvausta. Koko elokuvahan keskittyy pienen sotilasryhmän näiden löytämän naisen ja yhden taloryhmän ympärille. Tämä kaikki tapahtuu taistelun alkupuolella. Paremmassa saksalaisversiossa vuodelta 1993 elokuvassa kuvattiin taistelu alusta katkeraan loppuun asti. Tämä mainio sotaelokuva löytyy myös dvd-hyllystäni. 

Lopussa oli sitten mukana sitä isänmaalista paatostakin. Aika sekavan kuvan tämä elokuva jätti. En tiedä milloinka katson uudelleen. Kuten aiemmin sanoi, että elokuvana ei ihan maailman huonoin ollut eli katsoi sen ennen kuin turpaan otti. Kannattaa katsoa itse, sittenpähän tietää.

Suosittelen kuitenkin, että kannattaa katsoa myös Stalingrad – elokuva vuodelta 1993. Yksi yhtäläisyys näissä kummassakin leffassa on. Kummassakin elokuvassa esiintyy saksalainen näyttelijä Thomas Kretschmann.

Oli tuossa ensimmäisessäkin versiossa ainakin yksi kalustollinen moka mikä ärsytti. Neuvostoliittolaisilla oli käytössä T-34/85 – panssarivaunu. Tämä kyseisen vaunun versio tuli käyttöön vasta vuoden 1943 lopulla Kurskin taistelun jälkeen eli reilut puoli vuotta Stalingradin taistelun loppumisen jälkeen.

Stalingrad (2013) - 2 traileria
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti