Aselajeja

Aselajeja
T-72M, F-18 C/D Hornets, Hamina class Missileboat Pori

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Uraliin

PROPAGANDASOTAA

Katselin marraskuussa jo aiemminkin esitetyn mainion dokumentin Hengen asein – tykin, jumalan ja haitarin voimalla! Neliosainen dokumenttisarja Hengen asein kertoo propagandan ja viihteen osuudesta vuosien 1939 - 44 sodissamme.

Propagandasta ja viihteestä on aikaisemmin kirjoitettu ja tehty ohjelmia, mutta nyt ne on ensimmäistä kertaa liitetty samaan kokonaisuuteen. Sarjan juontavat kirjailija Lasse Lehtinen ja muusikko Seppo Hovi.


Lisäksi TV-ssä pyörii tuokiokuvia historiasta esittävä dokumentti Vuosirenkaita, jossa kuulin tai oikeastaan kuuntelin ensimmäistä kertaa sota-ajan iskelmää  - Uraliin! Tämä antoi innoituksen tähän pieneen blogipläjäykseen.Uraliin - "biisin" lisäksi on tässä tietenkin vielä esiteltävä talvisotaa kuvaava Njet Molotoff.


Jatkosodan aikaiset sotakupletit herjasivat vihollisen balalaikkoja, "tsajua" ja "kaalimaata". Sotien jälkeen propagandalevyt joutuivat Yleisradiossa soittokieltoon.

Myös pilapiirroksia, sarjakuvia yms. tehtiin paljon propagandakäyttöön. Palaankin asiaan myöhemmin kun saan uuden "isänmaallisen"-innostuksen puuskan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti