Aselajeja

Aselajeja
T-72M, F-18 C/D Hornets, Hamina class Missileboat Pori

perjantai 3. huhtikuuta 2015

KATYN

Pääsiäiseen johtavan piinaviikon päätteeksi on syytä muistaa toisenlaista kärsimysnäytelmää, joka käytiin tasan 75 vuotta sitten.


 3.4.1940 Katynissä Smolenskin lähellä Venäjällä Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu NKVD teloitti ilman oikeudenkäyntiä 21.857 Puolan armeijan upseeria ja korkeasti koulutettuja henkilöä kuten opettajia, lääkäreitä, professoreita, tutkijoita sekä poliiseja ja valtion virkamiehiä.

 Puola taisteli ankarasti, mutta taistelu sekä natsi-Saksaa, että Neuvostoliittoa vastaan oli toivoton.
 Putinin Venäjä vähättelee tänään Stalinin hirmuhallinnon tekoja. Putin itse on todennut julkisuudessa, että Suomen talvisotaan, Baltian maiden miehitykseen ja Puolan jakamiseen johtanut Molotov-Ribbentrop -sopimus oli Venäjän kannalta oikea ratkaisu.
 Puolalaiset eivät ole unohtaneet ja panevat tällaiset lausunnot tarkasti merkille, mutta olemmeko me Suomessa unohtaneet historian opetukset?



 

2 kommenttia:

  1. Hello, IluVon66.
    Hurja aihe, ja tapahtuma tottakai.
    Tämän tapahtuman saksan propakandakoneisto toi mielellään julkisuuteen.v-Pari kertaa on tv-dokumentti esitetty samasta asiasta ja tais olla jokin puolalalinen sarjakin, joka kulminoitui tähän tapahtumaan...

    VastaaPoista
  2. Tuo ensimmäinen videoclippi on siitä puolalaisesta elokuvasta!

    VastaaPoista