Aselajeja

Aselajeja
T-72M, F-18 C/D Hornets, Hamina class Missileboat Pori

lauantai 24. elokuuta 2024

INDEPENDENCE DAY OF UKRAINE


Tänään vietetään Ukrainan itsenäisyyspäivää – ja toivottavasti vielä ensi vuonnakin. Itsekin olen osallistunut Ukrainan taistelun tukemiseen joitakin kertoja pienillä summilla mm. YFF ry:n kautta. Ukrainaan on toimitettu näillä varoilla mm. ambulanssi ja lääkintätarvikkeita siviileille ja sotilaille sekä Ukrainassa oleville suomalaisille taistelijoille. Kesäkuun lopussa yksi ystäväni vei Harkovaan keräysvaroilla tarvikkeita täynnä oleva pick-upin, joka tarvikkeineen jäi sinne. Toisessa kuvassa on Harkovassa tämän vuoden raskaiden taistelujen alusta ollut Sergei uusien yökiikareiden kanssa. Ukrainalaisten tappiot ovat olleet raskaat siellä, mutta onneksi hyökkääjällä isommat!







Слава Україні!, Slava Ukrajini! Героям слава!, Herojam slava!




 

keskiviikko 21. elokuuta 2024

DDR


Nyt on työn alla "Työkalu-Saksan" eli DDR:n historia. Itä -Saksan "puhtaat" urheilusuoritukset ovat jääneet mieleeni, mutta erityisen lämmöllä muistelen siellä valmistettua grilliä, joka oli minulla Kuopiossa asuessani käytössä ennen 1. mikroaaltouunia! 🙂




********************************



Silmiäavaava teos Itä-Saksasta, kadonneesta maasta, jonka historian luulit tuntevasi.

Rautaesiripun murtuessa DDR lakkasi olemasta. Yli 40 vuoden ajan muurit ja piikkilangat olivat vartioineet valtiota, joka muistettaisiin menestyneistä urheilijoista ja salaisesta poliisista. Mutta minkälainen maa muurin takana todella oli?

Kiitetty historioitsija kuvaa elävästi valtiota, joka syntyi Hitlerin karkottamien marxistien unelmasta, kehittyi Stalinin valvovan silmän alla, näki 70-luvun kukoistuksen ja lopulta haudattiin 90-luvun romahduksessa. Perusteellinen teos haastaa Itä-Saksaan liitetyt kliseet ja tarkentaa katseen kansalaisiin, joiden jokapäiväinen todellisuus oli luultua vivahteikkaampi.


SBN painettu: 9789511424796
Kirjastoluokka: 94.13
Ilmestyminen: 25.8.2023
Alkuperäisteos: Beyond the Wall
Suomentaja: Janatuinen, Mari
Kansi: Karjalainen, Jussi